Arhitectura si Design

Cum poți să-ți transformi dormitorul într-o încăpere odihnitoare?

scris de hitchmosher

29 februarie 2016

dormitorIndiferent de perioada anului, nu este nimic mai plăcut decât să ajungi seara acasă după o zi plină și să te refugiezi în dormitor pentru o bine meritată odihnă. Chiar dacă ai tot ceea ce îți trebuie în dormitorul tău, patul este suficient de mare, salteaua confortabilă și așternuturile curate, poți scăpa din vedere unele mici detalii care s-ar putea să facă diferența. Cu puțin efort, atenție și imaginație, îți poți transforma dormitorul în acel „sanctuar” în care să te retragi, să te izolezi pentru câteva ore de odihnă.

Am identificat câteva dintre elementele care ar putea face diferența în dormitorul tău, așa că ți le vom prezenta în cele ce urmează.

Fă ordine
După o zi grea, nu prea mai ai chef să îți pui hainele frumos în dulap, le arunci pe unde poți și te trântești în pat, iar după câteva zile nu-ți vine să crezi în ce dezordine trăiești. Se spune că o locuință dezordonată este semnul unei minți dezordonate. Așa că, poți trece la treabă și să elimini obiectele care doar răpesc din spațiu, iar pe cele de care ai nevoie să le aranjezi la locurile lor. Vei vedea imediat, cum un spațiu ordonat îți va schimba complet starea de spirit.

Alege o paletă de culori liniștitoare
Culorile calme și liniștitoare sunt cele mai potrivite pentru o cameră dedicată odihnei și relaxării, așa că, dacă dormitorul tău nu este în aceste note, poate nu ar strica să-l revopsești. Poți merge pe crem și pe bej, la care să adaugi umbre de culori puternice, cum ar fi roșu, verde sau galben.

Textura așternuturilor
Alege așternuturi în care te simți confortabil. Aici nu există o rețetă universală deoarece fiecare preferă anumite texturi în timpul somnului. Dacă ai ignorat până acum acest detaliu, e momentul să începi să te preocupi de așternuturile tale.

Lumina
Atunci când te pregătești să aluneci în lumea viselor, un lucru neplăcut este trecerea bruscă de la o lumină puternică, strălucitoare, la un întuneric. Pentru dormitor, gândește-te la becuri cu o lumină caldă, nu foarte puternică sau la întrerupătoare care permit reglarea intensității luminii.

La aceste detalii adaugă respectarea ritualurilor tale care pregătesc somnul, iar calitatea orelor de odihnă va crește simțitor, indiferent că dormi noaptea sau își faci siesta într-o după amiază liniștită de duminică.

Articole asemanatoare

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

5 greșeli cromatice pe care să le eviți în amenajarea locuinței...

Alegerea culorilor pentru locuință este, probabil, una dintre cele mai grele sarcini deoarece se lovește atât de bariere subiective, cum ar fi preferințele de moment ale proprietarilor, cât și de criterii obiectiv...

Mai multe detalii

Când ai nevoie de un arhitect?...

Construcția sau renovarea unei locuințe, fie ea casă sau apartament, sunt procese costisitoare care, pe lângă bani, au nevoie și de un ochi specializat care să le analizeze și să le gestioneze, astfel încât be...

Mai multe detalii