De multe ori,  spațiile mici ale garsonierelor sau ale apartamentelor îți pot crea dificultăți atunci când vrei să desfășori diverse activități sau să te relaxezi. Un spațiu restrâns, cu lucruri înghesuite, dă senzația de sufocare și de nervozitate, ceea ce îți poate afecta starea de spirit și munca. Însă, chiar dacă locuiești într-un apartament de dimensiuni mici, amenajarea potrivită te va ajuta să-ți creezi un spațiu funcțional și confortabil, în care să lucrezi eficient și să te relaxezi!

Ține cont de aceste sfaturi practice de amenajare, pentru a beneficia de cât mai mult spațiu în casa ta!

 

  1. Optează pentru culorile deschise. Primul lucru pe care îl remarcăm atunci când intrăm într-o încăpere este culoarea pereților și a obiectelor de mobilier. De aceea, pentru a crea impresia unui spațiu mai mare, este recomandat să utilizam cu precădere culori deschise. Două variante interesante dintre care poți alege sunt: combinarea mai multor nuanțe din aceeași culoare și crearea unui contrast între o culoare deschisă și una închisă, cu condiția ca nuanța mai închisă să nu predomine.
  2. Folosește oglinzile în amenajare. Oglinzile se numără printre principalele elemente la care poți apela atunci când vrei să amenajezi un spațiu restrâns. Sunt, de asemenea, și printre cele mai accesibile! Pentru un spațiu mic este indicat să alegi oglinzi orizontale pentru ca încăperea să pară mai lungă și mai spațioasă. Holul, ușile dulapurilor sau spațiile de lângă ferestre sunt doar câteva dintre locurile-cheie în care oglinzile pot fi amplasate, pentru a crea impresia unui spațiu mai mare și luminos.
  3. Creează spații suplimentare de depozitare. Cel mai dificil lucru în amenajarea unui spațiu restrâns este să găsești loc pentru toate obiectele necesare, fără ca încăperea să pară neîncăpătoare și dezordonată. Pentru a crea spații suplimentare de depozitare în diverse spații ale casei, utilizează cutii decorative, rafturi amplasate pe perete, sertare sub pat sau încorporate în birou.
  4. Folosește mobilier multifuncțional. Mobilierul care îndeplinește mai multe funcții este unul dintre cele mai moderne trucuri prin care poți beneficia de mai mult spațiu în locuința ta. Poți opta pentru încorporarea patului în perete sau achiziționarea unor scaune și fotolii cu spații de depozitare incluse.
  5. Alege uși culisante. Ușile culisante sunt alegerea perfectă pentru o garsonieră sau un apartament cu suprafață mică. Acestea pot înlocui cu succes vechile uși, pereți interiori, pot despărți spațiile cu destinații diferite sau pot face trecerea dintr-o cameră în alta.

Fie că optezi pentru oricare dintre aceste sfaturi sau alegi și alte trucuri inteligente potrivite casei tale, important este să-ți creezi un spațiu personalizat și confortabil, de care să te bucuri în fiecare zi!

Articole asemanatoare

Danya Cebus a dat startul rezervărilor pentru cel de-al patrulea bloc...

Danya Cebus a demarat procesul de vânzare și a deschis rezervările pentru apartamentele ce vor fi construite în cadrul celei de-a patra faze a complexului rezidențial Denya Forest din Timișoara. De vânzarea apart...

Mai multe detalii

Legea dării în plată...

Legea dării în plată a fost adoptată pentru a veni în ajutorul persoanelor care au achiziționat o locuință prin intermediul unui credit bancar și care ajung în incapacitatea de a continua plata împrumutulu...

Mai multe detalii

Închirierea sau achiziționarea viitoarei locuințe?...

  După o anumită vârstă, tinerii È™i familiile tinere se confruntă cu dileme legate de viitoarea locuință, iar cea mai dificilă decizie este aceea privind închirierea sau achiziÈ›ionarea unei case. Ã...

Mai multe detalii