Arhitectura si Design

Tendințele în design interior care „fac furori” în 2015

scris de hitchmosher

15 aprilie 2015

bucatarieModa se schimbă și în domeniul design-ului interior al locuințelor, evoluează către un efect estetic prin care să se reflecte un anumit stil de viață, anumite stări de spirit și un confort vizual care să transforme locuința în „locul de refugiu” în care să regăsești liniștea de care ai nevoie după o zi plină. Culorile, mobilierul, ergonomia spațiului interior și, nu în ultimul rând, facilitățile tehnologice ale „locuinței inteligente” sunt elementele care atrag la un apartament sau o casă, iar vânzătorii și dezvoltatorii sunt primii care ar trebui să țină cont de aceste aspecte.

Tendințele momentului oferă o direcție interesantă în ceea ce privește conceptul de design interior al apartamentelor noi, oferind dezvoltatorilor câteva sugestii utile de care s-ar putea folosi în proiectele lor.

Nuanțele de gri și-au câștigat un statut în cultura pop, iar acum își „fac loc” în designul interior, înlăturând dominația bejului, a nuanțelor nisipului sau a nuanțelor de bronz. Acum nuanțele de gri și de alb sunt cele care zugrăvesc spațiul interior modern, indiferent de dimensiunile acestuia. Fie că este vorba de un apartament, fie de o casă, albul și griul creează o atmosferă elegantă, distinsă. Bineînțeles, pentru efecte estetice îndrăznețe, nuanțele de alb și gri pot fi combinate cu nuanțe de verde, albastru sau corai.

Bucătăriile personalizate au devenit tot mai populare odată cu creșterea ratei de utilizare a Internetului, a rețelelor sociale și cu creșterea interesului pentru personalizarea spațiului interior. În momentul în care își mobilează bucătăria, oamenii caută surse de inspirație pe Internet, găsesc noi facilități funcționale pe care doresc să le insereze în noua bucătărie. În plus, popularizarea gătitului pe toate canalele media mobilizează la prepararea de rețete inedite acasă. Acest lucru impune conceptul de bucătărie practică, prin maximizarea funcționalității elementelor care o compun.

Locuința inteligentă este conceptul care transformă spațiul locativ de astăzi. Gadget-urile mobile interconectate cu electrocasnicele, sistemul de climatizare și alte facilități din locuință permit utilizatorului să optimizeze elementele de confort astfel încât, în momentul în care ajunge acasă, apartamentul să-l aștepte în cele mai bune condiții. O actualizare a locuinței în ton cu tehnologia îi va oferi, cu siguranță, o valoare adăugată importantă în viitorul apropiat.

Apartamentele noi, concepute după ultimele tendințe în designul interior, sunt cele care vor atrage cumpărătorul, cele care vor asigura succesul proiectelor rezidențiale.

Articole asemanatoare

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

5 greșeli cromatice pe care să le eviți în amenajarea locuinței...

Alegerea culorilor pentru locuință este, probabil, una dintre cele mai grele sarcini deoarece se lovește atât de bariere subiective, cum ar fi preferințele de moment ale proprietarilor, cât și de criterii obiectiv...

Mai multe detalii

Cum poți să-ți transformi dormitorul într-o încăpere odihnitoare...

Indiferent de perioada anului, nu este nimic mai plăcut decât să ajungi seara acasă după o zi plină și să te refugiezi în dormitor pentru o bine meritată odihnă. Chiar dacă ai tot ceea ce îți trebuie în do...

Mai multe detalii