Arhitectura si Design

Sugestii de design pentru camera copilului în 2015

scris de hitchmosher

12 ianuarie 2015

copilMediul în care crește copilul are o influență majoră asupra dezvoltării sale astfel încât, pentru 2015, părinții ar putea să plănuiască un buget pentru reamenajarea camerei copilului, în concordanță cu vârsta, personalitatea și nevoia de cunoaștere. De obicei, omul își formează o bună parte din abilități și aptitudini începând din copilărie, iar camera în care locuiește este universul în care se dezvoltă și se pregătește pentru provocările pe care i le rezervă viața.

Oferă-i copilului tău un mediu educativ și creativ, adoptă un mobilier multifuncțional, concentrează-te pe alegeri cromatice vesele și vii. Camera copilului nu este doar dormitor, ci și loc de joacă, locul în care învață; așadar, întregul decor ar trebui să stimuleze aceste acțiuni. Concluzionând, această cameră trebuie gândită astfel încât să ofere confort și funcționalitate pentru o perioadă de câțiva ani, până când vârsta copilului va impune un cu totul alt decor.

Paleta cromatică este esențială pentru atmosfera care va fi în cameră. Deși este recomandat să abordezi un stil vesel, nu abuza și nu folosi mai mult de trei culori pentru pereți. Dacă spațiul nu este unul foarte generos, culorile prea puternice ar putea deveni obositoare. În cazul acesta, concentrează-te pe culori pale, dar compensează prin decorațiuni și prin mobilier caracterul viu și creativ al spațiului.

Personalitatea copilului dictează design-ul camerei. Implică-l pe copil în procesul de reamenajare a camerei sale și descoperiți împreună o temă în mijlocul căreia s-ar simți bine. Creați împreună o poveste pe care copilul să o descopere și să o completeze în fiecare zi.

Accesoriile fac diferența între o cameră monotonă și una vie, potrivită pentru un copil dinamic. Alege accesorii funcționale, care nu doar să dea un plus de valoare spațiului, ci, mai ales, timpului petrecut în cameră. Cu ajutorul accesoriilor se poate completa povestea începută prin restul elementelor de design.

Amenajarea camerei copilului este o provocare pentru părinți, atât din perspectivă financiară, dar mai ales a conceptului de amenajare pentru care se optează. Pentru reușita proiectului este esențial să consulți beneficiarul în toate fazele de implementare.

Articole asemanatoare

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

5 greșeli cromatice pe care să le eviți în amenajarea locuinței...

Alegerea culorilor pentru locuință este, probabil, una dintre cele mai grele sarcini deoarece se lovește atât de bariere subiective, cum ar fi preferințele de moment ale proprietarilor, cât și de criterii obiectiv...

Mai multe detalii

Cum poți să-ți transformi dormitorul într-o încăpere odihnitoare...

Indiferent de perioada anului, nu este nimic mai plăcut decât să ajungi seara acasă după o zi plină și să te refugiezi în dormitor pentru o bine meritată odihnă. Chiar dacă ai tot ceea ce îți trebuie în do...

Mai multe detalii