Opinia specialistului

Interviu cu Marian Guță, consultant de vânzări Adora Forest, cu privire la avantajele colaborării cu o agenție imobiliară și despre oportunitățile investiționale în proiect

scris de hitchmosher

12 iulie 2017

Marian Guță, consultant de vânzări al proiectului Adora Forest, ne-a împărtășit câteva detalii despre profesia sa, despre trendul pieței imobiliare din Timișoara, despre beneficiile colaborării cu o agenție de profil, dar și despre faza a II-a a proiectului.

Cum ai devenit consultant imobiliar? De câți ani lucrezi în domeniu?
După ce am terminat facultatea, am activat în domeniul vânzărilor, continuând cu vânzarea de sisteme de termoizolații, până la activitatea în cadrul retailer–ilor. În cele din urmă, am început să mă ocup și de imobiliare. Domeniu în care activez de șase ani.

Asta înseamnă că ne poți împărtăși și câteva idei din experiența ta în domeniul imobiliar, de până acum?
Experiența se dobândește în timp, așa că este vital să avem răbdare. Ajută și experiența din vânzări și, dacă există și dăruire, se poate tranzacționa orice, chiar și o proprietate.

Ce ne poți spune despre trendul pieței imobiliare din Timișoara? Cum se prezintă evoluția prețurilor în domeniul rezidențial?
Trendul este ascendent, pe partea de construcții, în rezidențial și birouri, cel puțin în Timișoara și în alte câteva orașe importante din România. În consecință, și prețurile cresc. Este firesc ca lucrurile să se miște într-o piață atât de competitivă. Condiția este să nu existe fluctuații de preț foarte mari.

Ce proiecte mari vor marca activitatea ta din perioada următoare?
Recent am finalizat prima fază din cadrul proiectului Adora Forest. Urmează al doilea bloc, pentru care am început, deja, să semnăm rezervări. Construcția va fi gata anul viitor, iar cererile există deja pe piață; ele vin zilnic, în special de pe canalele de promovare.

Ce tipuri de apartamente se regăsesc în proiectul Adora Forest II?
Avem o gamă variată, pentru toate tipurile de clienți. De la cele mai mici suprafețe, cu două camere, de 42 – 43 mp, în suprafață utilă, plus terase, până la modelele cu două camere și jumătate, care au prins foarte bine, și continuând cu cele cu trei camere, care sunt de asemenea avantajoase pentru mediul investițional, sau modelele cu patru camere. Blocul nou are avantajul că este compus din mai multe apartamente cu trei camere, orientate spre pădure, deoarece a existat o cerere mare după finalizarea etapei I a proiectului; cele de la parter au și grădini, pentru cei pasionați de grădinărit.

Care sunt avantajele unui client prin colaborarea cu o agenție imobiliară? La ce servicii se pot aștepta clienții de la echipa de consultanți de vânzări a ansamblului rezidențial Adora Forest?

Există avantaje, pentru că este facilitat procesul de identificare, selecție, negociere, de soluționare a problemelor birocratice într-un timp mult mai scurt, decât dacă s-ar fi ocupat cumpărătorul, singur, de toate aceste aspecte. În plus, pentru un client, este esențial ca, în același timp, să și respecte din punct de vedere legal parcurgerea acestui proces.
Reprezintă un avantaj să colaborezi cu un consultant bine pregătit, în toate detaliile aferente unei tranzacții reușite, pentru că ești bine reprezentat, se eficientizează timpul și nevoile tale sunt îndeplinite printr-o selecție adecvată dintr-o bază de date. Clienții se pot aștepta la o discuție inițială pentru ca noi să înțelegem care sunt nevoile și dorințele lor în vederea achiziționării sau închirierii unui apartament și pentru a-i putea ajuta corespunzător pe parcursul întregii tranzacții. În principiu, ne axăm pe partea de consultanță și, după ce aflăm ce își doresc clienții, fie că este vorba despre o achiziție de familie sau despre o investiție, ne pliem pe cererea clientului.

Poți să ne spui mai multe despre partea investițională în proiectul Adora Forest II?
Este o variantă extrem de profitabilă, ținând cont că se pot închiria destul de repede și avantajos apartamentele cu două camere și nu numai. În prima fază a proiectului am închiriat apartamentele cu două camere cu aproximativ 400 EUR per unit, chirie care asigură Yield-ul căutat de orice investitor existent în acest moment de pe piață, în comparație cu suma investită. Nu avem destule apartamente pentru închiriere, care să satisfacă total cererea existentă pe piață. Calitatea construcției este una foarte bună, prețul este excelent, locația este bună, lângă Pădurea Verde, unde există multă verdeață și liniște. Având în vedere considerentele menționate, am achiziționat și eu un apartament pe care-l voi închiria ulterior.

Ce sfat i-ai da unui coleg începător în activitatea de consultant de vânzări?
În primul rând, să aibă răbdare pentru a deprinde tainele profesiei, să fie o persoană comunicativă, orientată spre client și să își dezvolte asertivitatea și ascultarea activă. Să aibă competența de a aduce la un numitor comun nevoile și cerințele clientului și variantele cele mai potrivite din portofoliul companiei sau de pe piață și să îi facă plăcere să lucreze în domeniul imobiliar.

Articole asemanatoare

2018 vs 2019: Record așteptat în statisticile oficiale din primăvar...

Anul 2019 va fi unul excelent pentru cei pregătiți să reușească pe piața imobiliară, aceasta fiind una activă, cu lichiditate suficientă, ce atrage investitori ce doresc să facă achiziții țintind randamente ...

Mai multe detalii

Case. Vile. Tranzacționarea în regim exclusiv a proprietăților. In...

Povestește-mi, pe scurt, despre experiența ta profesională și despre cum te-a ajutat în cadrul profesiei de consultant imobiliar. Experiența acumulată anterior domeniului imobiliar, în care am intrat în urmă c...

Mai multe detalii

Interviu cu Mihaela Matei, consultant imobiliar Hitch & Mosher și rep...

În contextul lansării fazei a II-a a proiectului Adora Forest, ne-am întâlnit cu Mihaela Matei și cu Marian Guță, echipa de consultanță imobiliară și vânzări a proiectului; aceștia și-au făcut timp să ne...

Mai multe detalii