Opinia specialistului

Case. Vile. Tranzacționarea în regim exclusiv a proprietăților. Interviu cu Adoria Albu, consultant premium Hitch&Mosher

scris de hitchmosher

23 august 2017

Povestește-mi, pe scurt, despre experiența ta profesională și despre cum te-a ajutat în cadrul profesiei de consultant imobiliar.
Experiența acumulată anterior domeniului imobiliar, în care am intrat în urmă cu 4 ani și jumătate, s-a dovedit a fi o bază solidă pentru activitatea de consultant. În cei 6 ani petrecuți în domeniul bancar am soluționat numeroase solicitări ale clienților pentru achiziții de imobile, astfel, din punctul de vedere al fluxului și documentelor necesare pentru închiderea unei tranzacții, lucrurile erau foarte clare. Consider că experiențele profesionale, chiar și în domenii complementare, ne formează, iar abilitățile naturale desăvârșesc un profesionist!
Cu ce provocări se confruntă, de obicei, un agent imobiliar?
Provocarea cea mai des întâlnită vine odată cu discrepanța dintre cerințele numeroase ale clienților și configurarea unui buget limitat, necesar efectuării tranzacției. În aceste situații, noi, în calitate de consultanți, trebuie să identificăm zona de compromis la care părțile sunt dispuse să ajungă, pentru a realiza tranzacția. Fiecare tranzacție are particularitățile ei și, din toate cele în care am fost implicată, am avut foarte multe de învățat.

Spune-mi trei aspecte care te diferențiază de competiție?
Am avut șansa să intru într-un domeniu în care m-am regăsit complet, ceea ce mă face să fiu și mai prezentă în tranzacțiile pe care le efectuez. Este un domeniu vast, în care, dacă ai implicarea necesară, motivația de a reuși și dorința de a lucra cu oamenii, cu siguranța te vei regăsi pe deplin. Din acest punct de vedere, pot să spun că mă definesc următoarele: Implicare emoțională. Atitudine pozitivă. Focus pe identificarea soluțiilor viabile.

Care sunt cele mai atractive zone de case din Timișoara?
Zona centrală va rămâne întotdeauna atractivă, dar și cartierele cu tradiție, respectiv Bălcescu, Odobescu, Sinaia, Circumvalațiunii – Favorit, Elisabetin, Mehala, Fabric. Totodată, un interes crescut îl prezintă și zonele rezidențiale recent dezvoltate din sudul orașului, cum sunt cartierele Braytim, Girocului, Buziașului. Fără îndoială, în nord, avem comuna Dumbrăvița care a înregistrat o creștere record în ultimii 10 ani.

Care este intervalul de preț în segmentul de case pe care le promovezi?
Proprietățile promovate au adesea prețuri de listare începând de la suma de 200.000 EUR, ecart în care se regăsesc cele din zona Central, care necesită renovări sau cele nou construite în zonele rezidențiale recent dezvoltate, menționate mai sus. Desigur că avem în portofoliu și proprietăți speciale, cu prețuri de până în 1.000.000 EUR sau chiar mai mari.

Am regăsit în portofoliul de oferte pe care le gestionezi în exclusivitate o proprietate deosebită, despre care te rog să ne povestești.

Da, Casa 3F, care este o proprietate specială pentru că are o multitudine de accente deosebite și aici mă refer la spațiile interioare generoase, eficient gândite, la detalii și finisaje, la stilul de viață pe care l-a imaginat proprietarul, transpus în tot ceea ce compune acest imobil, la terenul interesant, la spațiile amenajate pentru relaxare (jacuzzi, piscina, barbeque area, șamd). Este o proprietate în care se poate regăsi o familie extinsă, cu mai multe ramuri, care să își păstreze, totuși, independența locativă și intimitatea.
Imobilul a fost proiectat de către un arhitect renumit, ulterior fiind premiat într-o revistă de specialitate, astăzi fiind cunoscut drept Casa 3F. De ce se numește Casa 3F? Aflați aceasta și mai multe detalii accesând linkul următor: Casa 3F

Care sunt elementele care conferă unicitate Casei 3F?
Proprietatea, în sine, vinde un stil de viață în care calitatea timpului petrecut în cadrul căminului este esențială. Dacă ar fi să punctez principalele elemente, aș putea menționa: spațiile interioare ample, inundate în lumină naturală; zona de grădină care oferă cadrul privat și intim în care să petreci momente de calitate; localizarea proprietății într-un cartier rezidențial select, o comunitate bine închegată.

Care sunt, în opinia ta, beneficiile promovării în exclusivitate a unei proprietăți?
Sunt de părere că promovarea în regim de exclusivitate asigură o deschidere foarte mare unei agenții în colaborarea cu ceilalți profesioniști de pe piața imobiliară. Pentru că, în situația proprietăților tratate în regim exclusiv, consultanții pot lucra în condiții de transparență totală și deschidere față de ceilalți jucători de pe piață. În al doilea rând, ar însemna un pachet de servicii complete, care include: consultanță în stabilirea prețului, listarea ofertei pe piață, concentrarea eforturilor consultantului în promovarea proprietății, asistența oferită în negociere, suport la întocmirea dosarului de tranzacționare, precum și de tot ce înseamnă asistență post vânzare. Nu în ultimul rând, asumarea unui interval temporal clar, din partea consultantului, pentru vânzarea respectivei proprietăți.

Din punctul tău de vedere, care consideri că e trend-ul în următorii 2 ani pe segmentul rezidențial premium?
În următorii 2 ani, dar nelimitându-ne la acest orizont de timp, tonusul pozitiv al pieței imobiliare va continua. Într-o societate prosperă, este firesc să simțim trendul crescător al sumelor investite în segmentul imobiliar, astfel, solicitările pe segmentul rezidențial premium în zona de Vest a țării și preponderent în Timișoara și zonele limitrofe acesteia, înregistrează o creștere naturală, echilibrată și încurajată de evenimentele social-culturale în care orașul este implicat.

Articole asemanatoare

2018 vs 2019: Record așteptat în statisticile oficiale din primăvar...

Anul 2019 va fi unul excelent pentru cei pregătiți să reușească pe piața imobiliară, aceasta fiind una activă, cu lichiditate suficientă, ce atrage investitori ce doresc să facă achiziții țintind randamente ...

Mai multe detalii

Interviu cu Marian Guță, consultant de vânzări Adora Forest, cu pr...

Marian Guță, consultant de vânzări al proiectului Adora Forest, ne-a împărtășit câteva detalii despre profesia sa, despre trendul pieței imobiliare din Timișoara, despre beneficiile colaborării cu o agenție ...

Mai multe detalii

Interviu cu Mihaela Matei, consultant imobiliar Hitch & Mosher și rep...

În contextul lansării fazei a II-a a proiectului Adora Forest, ne-am întâlnit cu Mihaela Matei și cu Marian Guță, echipa de consultanță imobiliară și vânzări a proiectului; aceștia și-au făcut timp să ne...

Mai multe detalii