Sfaturi pentru proprietari, Sfaturi practice

Pregătirea apartamentului pentru închiriere – sfaturi practice

scris de hitchmosher

25 martie 2015

apartament-inchiriat-timisoaraÎnchirierea unui apartament în condiții avantajoase presupune o serie de etape de pregătire. Dacă se dorește obținerea unei chirii avantajoase, nu este suficientă eliberarea apartamentului și publicarea unui anunț de închiriere pe câteva site-uri de anunțuri gratuite. Ar mai fi unele aspecte de luat în considerare pentru ca, în momentul în care agentul imobiliar va prezenta apartamentul de închiriat, acesta să-și justifice din plin nivelul chiriei lunare.

Care ar fi aceste detalii de care ar trebui să se ocupe orice proprietar grijuliu și dornic de un profit bun, înainte de a-și lansa oferta pe piață?

Reparații
Primul aspect care trebuie rezolvat sunt micile defecțiuni care apar, inevitabil, în orice locuință. Asigură-te că totul este funcțional. Dacă este nevoie, poți schimba și cutia poștală. De asemenea, poți împrospăta pereții cu un strat de vopsea lavabilă și poți schimba robineții, coturile și țevile care dau semne de oboseală. Descoperirea și efectuarea acestor mici reparații va preveni degradarea și, implicit, probleme mai grave în viitorul apropiat.

Aparatura electrocasnică
Ar fi un beneficiu important pentru chiriași dacă ai oferi apartamentul complet utilat, astfel, aparatura electrocasnică trebuie să fie, la rândul ei, în stare perfectă de funcționare. Dacă aceste dotări nu sunt funcționale, ar fi mai bine să nu le lași în apartament, astfel încât să le permiți viitorilor chiriași să utileze apartamentul în funcție de nevoile personale.

Curățenie
Bineînțeles, vrei ca, după terminarea contractului de închiriere, locuința să rămână în stare bună. De aceea, stabilește încă de la început standarde înalte. Dacă la prima vizionare apartamentul arată impecabil, chiriașul se va strădui să păstreze curățenia.

Prezentare
O prezentare bine pregătită a locuinței este un element esențial, care îl determină pe chiriaș să ia o decizie. Evidențierea avantajelor este întotdeauna o tactică bună de argumentare în vederea susținerii unei cotații superioare a chiriei.

Asigurarea
Pentru a evita efectele evenimentelor neplăcute care apar în apartamentul închiriat, o poliță de asigurare pentru locuințe este recomandată pentru orice proprietar. În cazul în care ai deja o astfel de poliță încheiată, documentează-te la compania de asigurări pentru a vedea ce formalități trebuie îndeplinite pentru ca polița să fie valabilă și în cazul în care apartamentul este închiriat.

Un apartament de închiriat, pregătit corespunzător, nu doar că va atrage o chirie lunară mai bună, ci va face, în mod natural, o selecție a chiriașilor.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii