Analize Imobiliare

Analiză: cotațiile chiriilor pentru birouri din Timișoara încurajează antreprenorii

scris de hitchmosher

08 aprilie 2014

design birouTimișoara este un oraș în care să trăiește intens, iar atunci când vine vorba de mediul de afaceri, acesta se dezvoltă într-un ritm accelerat prin încurajarea antreprenorilor tineri care găsesc aici climatul favorabil pentru a transforma o idee într-o afacere profitabilă. Bineînțeles este nevoie de multă muncă, dedicare, investiții substanțiale de timp, de resurse cognitive și financiare până la îndeplinirea obiectivelor de business.

Din punct de vedere imobiliar, contextul timișorean susține inițiativa acestor tineri printr-o ofertă sensibilă la nevoile acestora, în special din perspectiva prețului. Un spațiu plăcut de lucru crește productivitatea, iar un birou adecvat nevoilor și posibilităților financiare ale unei firme la început de drum este o nevoie esențială pentru susținerea dezvoltării. Piața spațiilor de birouri din Timișoara vine cu un răspuns adaptat unei palete foarte largi de nevoi ale afacerilor mici, dar și pentru firmele medii și mari.

Oferta în zona centrală este una care se poate plia cu ușurință pe nevoile de spațiu ale antreprenorilor debutanți, fiind disponibile birouri confortabile pentru firmele cu până la 10 angajați, cu prețuri pornind de la 4,60 euro pe metrul pătrat. Acesta este o cotație minimă a metrului pătrat în zona centrală. În funcție de dotările clădirii, acces, locuri de parcare și vizibilitate, chiria pentru un metru pătrat poate depăși 10 euro.

Dacă luăm ca referință costul minim, acesta este mai avantajos decât cel înregistrat în zona periferică a orașului. Astfel, în zona străzii Lidia, referința pentru un spațiu de birouri pornește de la 5 euro pentru un metru pătrat. Zona Bălcescu prezintă perspective avantajoase, cu un cost mediu pe metrul pătrat de 4,67 euro, iar avantajele pe care le prezintă pot cântări mult în decizia de alegere a unui birou pentru firmă în această zonă. Accesul facil în centrul orașului, mijloace de transport pentru deplasarea angajaților la și de la birou, precum și apropierea de o serie de restaurante cu meniuri speciale pentru masa de prânz fac din zona Bălcescu poate una dintre cele mai competitive din oraș din punctul de vedere al raportului costuri/facilități.

Pe măsură ce distanța față de centrul orașului crește, costurile chiriilor pentru spațiile de birouri scad chiar și sub 4 euro pe metrul pătrat, dar nu este o regulă general valabilă. Dotările spațiului și elementele de plus valoare se vor regăsi în costul lunar al chiriei. De aceea este foarte importantă disponibilitatea proprietarului la negociere prezentându-i ca argument un angajament pe termen lung.

Din perspectiva costurilor, Timișoara prezintă oportunități avantajoase care încurajează inițiativa privată, încurajează înființarea și dezvoltarea de startup-uri, iar domeniul imobiliar are o contribuție majoră la crearea unui climat și a unei infrastructuri solide pentru afaceri.

Articole asemanatoare

Hitch&Mosher a intermediat multiple tranzacții imobiliare în primul ...

Hitch& Mosher, cea mai mare agenţie de real-estate din vestul ţării, a intermediat în primul semestru al acestui an multiple tranzacţii imobiliare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Seg...

Mai multe detalii

Care sunt punctele forte ale unui apartament de închiriat în Timișo...

Investitorii în domeniul rezidențial, dar și proprietarii care au un apartament de închiriat în Timișoara ar trebui să cunoască foarte bine ceea ce apreciază chiriașul de pe piața locală. În funcție de pozi...

Mai multe detalii

Cât de profitabile pot fi investițiile în centre de afaceri?...

Recent, în Timișoara, a fost demarat cel mai ambițios proiect de investiții private din ultimii ani, Openville, care se dorește a fi un centru multifuncțional de regenerare urbană, cu o componentă de business foa...

Mai multe detalii