Arhitectura si Design

O cameră extra este un beneficiu extraordinar, dar cum îl valorifici la potențial maxim?

scris de hitchmosher

26 iunie 2015

adora-forestDacă pe piața imobiliară din Statele Unite, conceptul de cameră extra este un beneficiu frecvent oferit de vânzători și dezvoltatori, în special în apartamentele din marile aglomerații urbane, conceptul este unul nou în România, iar în Timișoara îl regăsim în cadrul complexului rezidențial Adora Forest. O cameră extra poate fi folosită pentru sporirea confortului și pentru a aduce un plus de valoare stilului de viață sau își poate pierde funcțiile dacă este folosită doar ca un spațiu de depozitare.

Cum contribuie acest spațiu la îmbunătățirea stilului de viață?
Ce îți lipsește din apartament în momentul de față? Ai nevoie de o cameră în care să te cufunzi în lectură, de o încăpere în care să te ocupi de proiectele tale creative sau de o încăpere în care să te poți retrage cu prietenii să vă jucați pe consolă fără să deranjați? Camera extra poate servi foarte bine oricăruia dintre aceste scopuri. În plus, poate fi utilizată foarte bine și la eliberarea celorlalte încăperi. Poți folosi această cameră pe post de dressing și vei economisi un spațiu considerabil altfel ocupat de dulap, spațiu pe care îl poți valorifica după bunul plac.

Oferă încăperii extra utilitate maximă
Încearcă să îmbini utilul cu plăcutul. Analizează-ți nevoile, precum și lucrurile care iți plac și încearcă să amenajezi camera în plus astfel încât să acopere cât mai mult dintre cele două categorii de elemente. O poți transforma într-o cameră multifuncțională, dar vei avea nevoie de organizare și viziune.

O idee de amenajare pentru maximizarea utilității unui spațiu mic pe care vrei să îl transformi, de exemplu, într-o cameră de lectură, poate arăta cam așa: un fotoliu confortabil, iar pe un perete pot fi montate rafturi pentru cărți. Dacă mai rămâne spațiu disponibil și, dacă nevoia impune acest lucru, le poți potrivi câteva dulăpioare la comandă pentru a depozita obiectele pe care nu le utilizezi frecvent.

O încăpere suplimentară este un beneficiu important pe care îl poți regăsi în premieră pe piața din Timișoara în complexul Adora Forest. În același timp, maximizarea utilității unei astfel de încăperi poate deveni o provocare importantă pentru noii proprietari.

Articole asemanatoare

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

5 greșeli cromatice pe care să le eviți în amenajarea locuinței...

Alegerea culorilor pentru locuință este, probabil, una dintre cele mai grele sarcini deoarece se lovește atât de bariere subiective, cum ar fi preferințele de moment ale proprietarilor, cât și de criterii obiectiv...

Mai multe detalii

Cum poți să-ți transformi dormitorul într-o încăpere odihnitoare...

Indiferent de perioada anului, nu este nimic mai plăcut decât să ajungi seara acasă după o zi plină și să te refugiezi în dormitor pentru o bine meritată odihnă. Chiar dacă ai tot ceea ce îți trebuie în do...

Mai multe detalii