Analize Imobiliare

Cât de profitabile pot fi investițiile în centre de afaceri?

scris de hitchmosher

21 octombrie 2015

openvilleRecent, în Timișoara, a fost demarat cel mai ambițios proiect de investiții private din ultimii ani, Openville, care se dorește a fi un centru multifuncțional de regenerare urbană, cu o componentă de business foarte pronunțată, orientată către antreprenorii locali, dar și către atragerea companiilor multinaționale către Timișoara. Investiția, în valoare de 220 de milioane de euro aparține Iulius Management Center și, potrivit site-ului oficial Openville, este cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul imobiliar din vestul țării. În condițiile în care pe piața birourilor din Timișoara cererea are o tendință pronunțată de creștere, apariția unui nou jucător cu potențial va putea schimba radical „regulile jocului”.

Bineînțeles, în spatele investiției stau studii și analize complexe care au dus la previziuni de profitabilitate clare pe termen lung. În același timp, o investiție de asemenea proporții va veni cu beneficii incontestabile pentru dezvoltarea durabilă a orașului, contribuind la consolidarea unei infrastructuri fiabile pentru companii active în cele mai profitabile domenii ale momentului. De exemplu, conceptul Openville poate deveni extrem de atractiv pentru companiile din domeniul IT datorită facilităților pe care le oferă. Serviciile conexe, accesul facil la o zonă comercială complexă, precum și poziționarea în centrul orașului vor intra, în mod cert, în setul de beneficii de confort pe care angajatorii le vor folosi pentru a atrage profesioniștii de care au nevoie. Aceste beneficii nu sunt de neglijat, în condițiile în care ritmul actual al vieții omului activ lasă destul de puțin timp pentru nevoile personale.

Cel puțin funcția de spații de birouri din cadrul Openville, la o primă vedere, are un potențial enorm, doar prin condițiile enumerate anterior, la care se adaugă accesul la rețeaua de transport în comun. Astfel, viitorii angajați ai companiilor din acest centru nu vor fi dependenți de mașină pentru a putea ajunge la serviciu. În cazul în care mașina personală rămâne cel mai accesibil mijloc de transport, parcarea generoasă nu este un beneficiu de neglijat.

În condițiile economice actuale, dar și din perspectiva potențialului de dezvoltare al orașului, Timișoara avea nevoie de un element de infrastructură pentru afaceri pentru a putea trece la următoarea etapă de evoluție, iar după proiectele derulate în trecut, care s-au dovedit benefice și profitabile, o astfel de investiție era, oarecum, un pas normal.

Într-un mediu economic dinamic, în care apar zilnic inițiative antreprenoriale, în care începe să se manifeste un spirit inovativ din ce în ce mai pronunțat, un mediu în care oamenii încearcă să facă lucruri pe cont propriu, au curajul să-și urmeze pasiunile, este, fără dubii, un mediu profitabil pentru investiții în spații de birouri. Openville este investiția imobiliară a momentului, dar nu este singura din segmentul infrastructurii pentru afaceri. Clădiri de birouri mai mari sau mai mici sunt construite de la zero sau sunt transformate și adaptate pentru firme, semn că investitorii au încredere în Timișoara și în potențialul orașului de a le face profitabile investițiile.

Articole asemanatoare

Hitch&Mosher a intermediat multiple tranzacții imobiliare în primul ...

Hitch& Mosher, cea mai mare agenţie de real-estate din vestul ţării, a intermediat în primul semestru al acestui an multiple tranzacţii imobiliare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Seg...

Mai multe detalii

Care sunt punctele forte ale unui apartament de închiriat în Timișo...

Investitorii în domeniul rezidențial, dar și proprietarii care au un apartament de închiriat în Timișoara ar trebui să cunoască foarte bine ceea ce apreciază chiriașul de pe piața locală. În funcție de pozi...

Mai multe detalii

Topul celor mai scumpe proprietăți rezidențiale din Timișoara...

Timișoara este unul dintre orașele din România cu o economie în plin avânt, ceea ce se reflectă și asupra domeniului dezvoltării de spații rezidențiale. În plus, în zona centrală, cu precădere în partea is...

Mai multe detalii