Noutati Imobiliare

Casa inteligentă: ce facilități își dorește următoarea generație de cumpărători?

scris de hitchmosher

18 iunie 2015

smarthomeTehnologia caselor inteligente va deveni, în scurt timp, un argument decisiv în fața noii generații de cumpărători. Dezvoltatorii ar trebui să fie atenți, încă de pe acum, la instalarea infrastructurii sau facilitarea instalării ulterioare a acesteia, astfel încât locuința să poată fi „actualizată” cu ușurință. Cumpărătorul modern este conectat prin dispozitivele inteligente portabile, este deprins ca o serie de activități zilnice să fie automatizate prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei, astfel încât, un pas absolut normal este ca această tehnologie să pătrundă și în gestionarea gospodăriei.

Tendințele pe piața imobiliară internațională sunt orientate clar către casa inteligentă, iar aceste tendințe încep să se manifeste și pe piața locală. Chiar dacă în acest moment nu sunt foarte pronunțate, pe măsură ce pe piață ajung cumpărători tineri, crescuți alături de tehnologie, facilitățile unei case inteligente vor fi indispensabile pentru spațiile rezidențiale. La ora actuală, Timișoara este un pol important al industriilor IT și automotive, ambele cu un grad ridicat al inovației. Mediul de lucru, precum și familiarizarea cu tehnologiile moderne, îi vor determina pe angajații acestor companii să fie foarte atenți la facilitățile locuinței, în momentul în care vor deveni exponenți ai cererii pe piața imobiliară.

Printre primele tehnologii care apar în locuințele concepute pentru a face față cerințelor viitoare se numără termostatele automate care pot reduce semnificativ costurile cu încălzirea locuinței, iar o locuință care este ieftin de întreținut devine mult mai atractivă.

Pe lângă sistemele performante de încălzire, o altă facilitate o reprezintă instalația electrică inteligentă. O astfel de instalație permite utilizatorului să controleze modul în care este iluminată locuința, iar dacă instalația are becuri LED, devine un argument forte datorită consumului redus al acestor soluții de iluminat.

Iluminatul și încălzirea sunt doar două dintre facilitățile casei inteligente, dar sunt cele care, în scurt timp vor intra în lista de dotări standard a apartamentelor și caselor noi.

Articole asemanatoare

Danya Cebus a dat startul rezervărilor pentru blocul cinci din cadrul...

Danya Cebus a demarat procesul de vânzare și a deschis rezervările pentru apartamentele ce vor fi construite în cadrul celei de-a cincea faze a complexului rezidențial Denya Forest din Timișoara. De vânzarea apa...

Mai multe detalii

Hitch&Mosher a intermediat închirierea unui spațiu de peste 8.000 mp...

Hitch&Mosher a oferit consultanță și a intermediat tranzacția prin care compania Bulung International Logistics a închiriat un proiect logistic în Timișoara, de 8.000 metri pătrați, care urmează să fie de...

Mai multe detalii

Danya Cebus a dat startul rezervărilor pentru cel de-al patrulea bloc...

Danya Cebus a demarat procesul de vânzare și a deschis rezervările pentru apartamentele ce vor fi construite în cadrul celei de-a patra faze a complexului rezidențial Denya Forest din Timișoara. De vânzarea apart...

Mai multe detalii