HM_foto 5 elemente-cheieAchiziționarea unei locuințe este un pas important pentru majoritatea persoanelor, reprezentând o decizie cu impact pe termen lung și care necesită investirea unei sume de bani considerabile. 

Tocmai din aceste motive este necesar ca în momentul în care achiziționăm viitoarea proprietate să fim atenți la toate detaliile tehnice și de construcție, pentru a evita apariția ulterioară a unor situații neplăcute.

Unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie să îl avem în vedere este zona în care se află imobilul. Fiecare zonă are anumite specificații, unele fiind mai liniștite sau mai aglomerate, mai aerisite sau mai poluate, mai apropiate de punctele de interes sau nu.

Anul de construcție al imobilului pe care urmează să îl cumperi trebuie să se numere printre criteriile de selecție. Nu te orienta spre imobile cu grad ridicat de risc seismic, iar în cazul celor noi construite îți recomandăm ca în momentul vizionării să fii însoțit de un specialist care să verifice calitatea structurii. Totodată, analizează cu atenție starea în care se află instalațiile electrice, termice și cele sanitare.

Dacă ești hotărât să achiziționezi locuința, încearcă să îți stabilești mai multe zile în care să o vizitezi: în timpul săptămânii, de preferat după-amiaza și în weekend. În acest mod, vei avea ocazia de a-ți cunoaște viitorii vecini și de a descoperi dacă sunt liniștiți, dacă pun muzică tare sau alte astfel de aspecte.

Nu în ultimul rând, verifică cu atenție actele de proprietate. Cele mai importante documente pe care vânzătorul trebuie să ți le prezinte sunt: titlul de proprietate, certificatul fiscal, încheierea de intabulare și extrasul din Cartea Funciară.

Stabilește de la început prioritățile și nevoile tale și ale familiei tale și acordă o mare importanță tuturor acestor aspecte, care pe viitor îți vor influența nivelul de confort în propria locuință.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii